Onderzoeker: maak je profiel Publinova klaar!

Ben je onderzoeker en doet je hogeschool mee met Publinova? Maak dan met deze stappen je profiel compleet. Wil je dat je instelling mee doet kijk hier wat de instelling moet doen.

1. Ga naar www.publinova.nl en klik op inloggen.

2. Log in met je instellingsaccount via de inloggen knop.

3. Ga naar je profiel en instellingen en klik op profielen, klik op hoofdprofiel. Deze informatie hebben we van je instelling doorgekregen. Je hoofdprofiel is zichtbaar op publinova als bezoekers je profiel aanklikken. Als je meerdere profielen hebt gekoppeld (stap 4.) kan je zelf bepalen welk profiel je als hoofdprofiel instelt.

TIP! voeg je privé email adres toe voor als je uit dienst gaan, via + profiel toevoegen. Zo blijf je altijd toegang houden tot je Publinova profiel.

4. Vul je gegevens aan. Hoe rijker je profiel is gevuld hoe beter vindbaar je bent. 
(Tip! Als je een ORCID hebt of een andere identifier, vul deze in. Dan worden automatisch projecten en producten aan je profiel toegevoegd mochten ze ook de identifier hebben.)

5. Ontdubbel jezelf: Check of je via andere bronsystemen/producten ook een profiel hebt gekregen. Zoek je naam in de zoekbalk en filter op personen. Klik op je naam en check of het profiel van jou is (1.) door de producten of projecten te checken (2) en klik dan op Dit ben ik ook (3). Dit profiel en bijhorende projecten en producten wordt aan je hoofdprofiel gekoppeld. Heb je perongelijk de verkeerde gekoppeld klik op het unlink icoontje bij profiel en instellingen.

6. Check je items. Staat hier alles wat je op Publinova wilt delen? Dan ben je klaar. Het kan zijn dat je projecten of producten mist, deze kan je aan jezelf koppelen als deze op Publinova staan.

7. Zie je een product op Publinova waar jij ook de auteur van bent, dan kan je deze ook aan jezelf koppelen. Ga naar het product (zorg dat je bent ingelogd) en klik op ik ben ook auteur. De eigenaar krijgt hiervan bericht.

8. Zie je een project waar je aan mee hebt gewerkt dan kan je dit ook aan je profiel koppelen. Ga naar het project (zorg dat je bent ingelogd) en klik op ik ben ook projectlid. De eigenaar krijgt hiervan bericht.

Staat je project of product nog niet op Publinova, dan kan deze ook handmatig aanmaken.

Andere handige handleidingen